Григор Димитров стартира сезона на клей с победа. На от сериите

...
Григор Димитров стартира сезона на клей с победа. На от сериите
Коментари Харесай

Григор спечели първия си мач на клей за сезона

Григор Димитров започва сезона на клей с победа. На от сериите Мастърс 1000 той се наложи над Валентин Вашро. Гришо завоюва след 7-5, 6-2 за тъкмо 90 минути на корта.

Димитров срещна сериозна опозиция от 138-мия в света Вашро в първия сет. Съперникът осъществя пробив още в първия гейм на мача и въпреки Григор да го върна незабавно, той резервира високото равнище в играта си.

В десетия гейм Вашро отрази сетбол на собствен сервис. При идната опция за пробив за Димитров, която бе в 12-ия гейм, българинът съумя да осъществя подобен, а с това и да завоюва откриващия сет.

По-лесен за 32-годишният хасковлия се оказа вторият сет. В него Гришо съумя да вземе самодейността в самото начало с пробив за 3-1. В края на мача той осъществя и още един пробив.

Голямата разлика сред двамата пристигна от броя на печелившите удари – 23:8 в интерес на българина.

За Димитров успеха е 21-а през сезона и първа като състезател от топ 10 от 2018 година насам. „ Това е значима победа, тъй като желаех да стартира позитивно сезона на клей. Познавам добре Валентин, защото ние упражняваме дружно тук в Монако. Физически той е на моето равнище. Аз самият обаче бях надалеч от най-хубавото си показване. Усетих го още на загрявката. В момента съм надалеч от моята игра, само че се надявам, че с течение на мачовете ще съумея да я намеря “, сподели Гришо.

Във втория кръг Григор Димитров ще срещне спечелилия от срещата сред Миомир Кецманович и Матео Беретини. По стратегия те играят на следващия ден.

За класирането си за втория кръг в Монте Карло българинът ще добави 50 точки за международната класация и 39 667 евро от наградния фонд от 5,9 милиона евро.

Too good, Grigor
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР